بستن

فرآورده های زعفران

فرآورده های زعفران

انواع فرآورده های زعفران به شرح زیر است.

 

1- قرص های زعفران:

این قرص ها جهت سهولت و سرعت در انجام خرد کردن زعفران وجهت سهمیه بندی مقدار آن استفاده میگردد.

 

2- افشانه زعفران:

افشانه ها به صورت مستقیم قابل مصرف هستند وبیشتر در مواقعی که سرعت زیادی در بحث زیبا کردن رویه غذا ها و دسر ها مورد استفاده می شوند.

 

3- تی بگ های زعفرانی:

تی بگ های زعفرانی نیز همانند دیگر تی بگ ها برای سرعت بخشیدن در آماده سازی دمنوش ها مورد استفاده میشود.

 

4- مورد استفاده در صنعت لبنیات و مواد غذایی

  • دسر های زعفرانی انواع نوشیدنی های گاز دار و بدون گاز
  • بستنی زعفرانی و . . . .
  • روغن با رایحه زعفران
  • کیک و کلوچه

 

5- فراورده های زعفران در بحث تقویت کننده های مو و پوست

زعفران یکی از بهترین گیاهان دارویی برای تقویت ریشه های موی سراست و از این گیاه در سایر کشور های به صورت روغن ها گیاههی برای تقویت مو مورد استفاده میکنند.
در برخی کشور ها از زعفران برای تقویت کننده پوست و رژلب مورد استفاده قرار میگیرد.

 

 

طریقه استفاده از زعفران:

الف) آب کردن زعفران به وسیله یخ:

زعفران را پودر کرده و در یک ظرف ریخته و چند تکه یخ روی آن قرار دهید و در دمای اتاق بگذارید. با آب شدن تدریجی یخ ها، رنگ زعفران در آب صفر درجه از زعفران بیرون آمده و در آب حل می شود. میزان یخ مورد استفاده، بستگی به میزان زعفران پودر شده دارد. مثلا برای نصف قاشق چای خوری زعفران پودر شده، دو تکه یخ در ابعاد یخ های تولیدی یخ ساز یخچال های خانگی کافیست. اگر به میزان بیشتری از رنگ زعفران نیاز داشتید، مقدار زعفران پودر شده و یخ را با همین تناسب افزایش دهید.

 

ب) نحوه مصرف زعفران و دم کرده زعفران

مرسوم ترین شیوه برای مصرف زعفران در ایران ،دم کردن سرگل زعفران است.
برای تهیه و دم کردن زعفران معمولا ابتدا آنرا در یک هاون میسابند تا با خرد شدن آن طعم و رنگ زعفران سریعتر و بهتر آزاد شود.
اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که سابیدن زعفران با هاون های فلزی و یا سابیدن باسرعت ،سبب سوختن زعفران میشود و زعفران خاصیت و میزان رنگدهی خود را به مراتب از دست میدهد
در بیشتر مناطق ایران و همچنین مناطق مرطوب با کمی شکر یا یک حبه قند ،زعفران را میسابند که تاثیر به سزایی در نسوختن زعفران و شیرین شدن زعفران میشود.
همانطور که میدانید زعفران اصل،دارای طبعی گرم و طعمی تلخ می باشد.
پس از سابیدن زعفران و یا خرد کردن زعفران با دستگاه های زعفران ساب موجود در بازار،زعفران را در مقدار کمی آب جوش ریخته و به مدت ده الی ۱۵ دقیقه به آن استراحت میدهید تا زعفران به راحتی طعم و رنگ خود را به آب بدهد.
میزان آب و مقدار زعفران برای دم کردن بصورت دلخواه می باشد.ولی بهتر آن است که مقدار آب آن کمتر از یک سوم لیوان باشد و زعفران آن درحدود یک قاشق سوپخوری و یا بیشتر باشد.

نکته 1: محلول ترکیبی آب زعفران را می توان داخل شیشه درب بسته و درون یخچال تا یک هفته نگهداری کرد، ولی بیش از یک هفته لزج می شود. محلول آماده شده را در مواقع نیاز مثلا به سیب زمینی قبل از سرخ کردن و یا خورشت و آش و … در انتهای آشپزی و طبخ غذا اضافه نمود، همچنین محلول آماده شده در زمان تهیه کیک و دسرها استفاده نمود.

نکته 2: زعفران را همیشه تا زمان مصرف و نیاز جهت حفظ کیفیت در ظرف درب بسته و جای خشک و خنک و دور از نور محیط نگهداری کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

53 − = 49