Delimiter Image

نگین

این نوع زعفران علاوه بر اینکه سه شاخه کلاله از هم جدا و بدون هیچگونه ریشه(خامه) اضافی می باشد، دارای دو خصوصیت دیگر نیز می باشد
اول جنس زعفران باید درشت باشد.
دوم اینکه بصورت راست وبدون خم خوردگی، خشک شده باشد و دارای فرخوردگی نباشد
ویژگی های سوپر نگینتیره نباشد.
تکه های به هم چسبیده نداشته باشد.
سه شاخه کلاله از هم کاملا جدا باشد.
انتهای کلاله ها، سفید نباشد.
جنس کلاله درشت باشد.
بصورت راست و بدون فرخوردگی خشک شده باشد.

این نوع زعفران باید بدون هیچ دم و سفیدی باشد و سه شاخه (کلاله) از هم جدا باشد و دارای فرخوردگی نباشد.

ویژگیهای زعفران نگین:
خوش رنگ باشد.
تکه های به هم چسبیده نداشته باشد.

سه شاخه کلاله از هم جدا باشد.

انتهای کلاله ها سفید نباشد.
دارای فرخوردگی نباشد.

این نوع زعفران باید بدون هیچ دم و سفیدی باشد. ولی ممکن است شاخه های زعفران درشت نباشد و یا اندکی نیز دارای خم خوردگی باشد.

ویژگیهای زعفران شبه نگین:
خوش رنگ باشد.
تکه های به هم چسبیده نداشته باشد.
سه شاخه کلاله از هم جدا نیست ولی انتهای کلاله سفیدی ندارد.
دارای فرخوردگی است.
جنس کلاف باشد.( هنگام برداشتن تکه ای از جنس، حجم زیادتری به همراه آن برداشته شود).

Delimiter Image

سرگل

این نوع زعفران محصول الک کردن وپاک کردن پوشال ویا دسته به روش خاصی است که طی آن فقط و فقط کلاله زعفران دیده می شود. ولی چونکه در طول تبدیل پوشال قلمدار و یادسته به سرگل امکان شکستن کلاله وجود دارد لذا این نوع جنس مقداری ریز وریخته است و نسبت وزن به حجم اش نسبت به انواع دیگر زعفران زیاد تر است.

ویژگیهای زعفران سرگل:
خوش رنگ باشد.
به هم چسبیده نباشد.
کلاله ها کاملا از هم جدا است.
کلاله بدون ذره ای سفیدی وکاملا قرمز باشد.
تشخیص مرغوبیت سرگل دشوار است و با دو شاخصه “طول کلاله” و “عدم وجود تکه های سفیدی مخلوط با بار که رنگ قرمز به خود گرفته اند” عیار سنجی می شوند و به سه درجه تقسیم میشوند. طوریکه سرگل درجه یک درواقع باید عیار و رنگ دهی اش از نگین سوپر بیشتر باشد و سرگل درجه سه ممکن است اندکی از پوشال قلمدار کمتر نیز باشد.

Delimiter Image

پوشال

این نوع زعفران دارای دم و سفیدی است و هر سه شاخه به هم متصل می باشد. ولی بایستی شاخه های زعفران درشت و بدون خم خوردگی باشد.

ویژگیهای زعفران پوشال قلمدار:
خوش رنگ باشد.
تکه های به هم چسبیده نداشته باشد.
انتهای کلاله سفیدی دارد.
جنس زعفران درشت باشد
راست خشک شده باشد و دارای فرخوردگی نباشد.
جنس کلاف و به هم پیوسته باشد

این نوع زعفران دارای دم و سفیدی است و هر سه شاخه به هم متصل می باشد و همچنین شاخه های زعفران درشت نیست و دارای خم خوردگی می باشد. اما نکته قابل توجه این است که این نوع جنس باید به هم پیوسته واصطلاحا “کلاف” باشد.

ویژگیهای زعفران پوشال معمولی:
خوش رنگ باشد.
تکه های به هم چسبیده نداشته باشد.
انتهای کلاله، سفیدی دارد.
دارای فرخوردگی است.
جنس کلاف باشد.

Delimiter Image

دخترپیچ

زعفران یک نوع دیگر هم دارد که به زعفران دسته دختر پیچ یا زعفران رشته کامل معروف است. بد نیست بدانید که کشاورزهای زعفران کار منطقه قائنات، خودشان زعفران را به‌صورت رشته کامل مورداستفاده قرار می‌دهند.
همان رشته های اصلی زعفران است! وقتی کشاورز رشته‌های زعفران را از گلبرگ جدا می‌کند، آن را به همان شکل خشک کرده و کنار هم قرار می‌دهد. بالای این رشته‌های کامل، قرمزرنگ و انتهای آن نارنجی مایل به زرد است.

ویژگی‌ها عبارت‌اند از:
دارا بودن تمام خواص زعفران
عدم تقلب و تضمین اصل بودن محصول
قیمت کمتر در وزن مساوی

Delimiter Image

سفید زعفران

ریشه زعفران یا دم زعفران قسمت انتهایی و زرد رنگ زعفران هست که در سفید پوشالی در ابتدا که کلاله را از گل جدا میکنند بدست
می آید واز قرمزی کمتری برخوردار است.

ویژگی ها عبارتند از:
دارای رنگ کرم مایل به زرد
دارای قلم های یک دست نازک

ریشه زعفران یا دم زعفران قسمت انتهایی و زرد رنگ زعفران هست که از دنباله بریده شده زعفران دختر پیچ بدست می آید.

ویژگی ها عبارتند از:
دارای قرمزی بیشتر نسبت به سفید پوشالی
دارای عطر بسیار مطبوع
دارای قلم های ریزتر نسبت به سفید پوشالی