
از مهم ترین انواع زرشک در ایران می توان به نمونه های مشهور زیر اشاره کرد:
زرشک پفکی
زرشک پفکی بعد از رسیدن محصول به فصل برداشت به صورت شاخه ای از درخت چیده و انها را برروی قفسه هایی که مشبک هستند قرار میدهند تا محصول رطوبت خود رابه مرور زمان از دست بدهد و حالت خود را بهتر حفظ کند .
ویژگی ها عبارتند از:
- درشت است.
- یکدست است.
- قرمز خوش رنگ است.
زرشک زیر تالاری
زرشک هایی که در هنگام خشک شدن بر روی قفسه ها تند تر از شاخه ها جدا میشوند و برروی زمین می افتند را زرشک زیرتالاری میگویند که به صورت مخلوطی از زرشک پفکی و دانه اناری می باشند.
ویژگی ها عبارتد از:
- قرمز خوش رنگ است.
- یکدست نیست و مخلوطی از زرشک پفکی و دانه اناری است.
- نسبتا زرشک درشتی است.
(در فصل محدودی موجود است)
زرشک دانه اناری
بعد از شروع فصل برداشت محصول زرشک ها را به وسیله چوب های نازک و بلندی از درخت جدا می سازند بعد از جدا کردن زرشک ها را برروی زمین پهن میکنن و به صورت مداوم آنها را جابهجا میکنند تا به رطوبت مد نظر برسد.
ویژگی ها عبارتند از:
- رنگی نسبتا تیره تر نسبت به سایر.
- رطوبت این نوع زرشک نسبت به سایر بیشتر است.
- نسبت به سایر زرشک ها ریز تر است.